Samenwerkingen

Om de belangen van dove en slechthorende kinderen zo goed mogelijk te behartigen, werkt de FODOK samen met diverse organisaties. Door kennis en krachten te bundelen, zorgen we voor meer impact in onderwijs, zorg en wetgeving.

Met wie werken we samen?

Om de belangen van dove en slechthorende kinderen zo goed mogelijk te behartigen, werkt de FODOK samen met verschillende organisaties.

Stichting Divers Doof
Zet zich in voor een toegankelijke samenleving voor doven en slechthorenden. Behartigt de belangen op het gebied van zorg, onderwijs en werk.

Deelkracht
Onder de naam Deelkracht werken onderzoekers, professionals en ervaringsdeskundigen samen aan één einddoel: een samenleving die ook met een zintuiglijke beperking toegankelijk is.

FOSS
Federatie van Ouders van Slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Samen zetten we ons in voor passend onderwijs en de juiste ondersteuning voor ouders.

Dovenschap
De belangenorganisatie voor dove volwassenen. We werken samen om de overgang van onderwijs naar werk te verbeteren en dovenrechten te versterken.

Nederlandse Dove Jongeren (NDJ)
Behartigt de belangen van dove jongeren en zet zich in voor toegankelijke informatie en gelijke kansen in studie en werk.

SH-Jong
Een organisatie voor slechthorende jongeren. Samen maken we ons sterk voor toegankelijk onderwijs en betere voorzieningen.

Stichting Hoormij/NVVS
Voor mensen met gehoorproblemen, evenwichtsklachten en TOS. We delen kennis en werken samen aan betere zorg en ondersteuning.

Slechthorendenhulp
Voor tips en trucs over hulpmiddelen en tips die ondersteunen bij de dagelijkse uitdagingen bij horen en verstaan.

Onafhankelijk Platform Cochleaire Implantatie
Stichting Onafhankelijk Platform Cochleaire Implantatie (OPCI) behartigt de belangen van mensen met een cochleair implantaat, geeft voorlichting aan mensen die een cochleair implantaat overwegen en draagt zorg voor lotgenotencontact voor mensen met een cochleair implantaat .

Samen maken we het verschil!
Dankzij deze samenwerkingen versterken we de stem van ouders en kinderen, zorgen we voor betere wetgeving en vergroten we de bewustwording rondom doofheid en slechthorendheid.

Daarnaast nemen we deel aan verschillende projecten en samenwerkingsverbanden om de positie van dove en slechthorende kinderen in onderwijs, zorg en de samenleving te versterken.

“Sinds we gebarentaal gebruiken, begrijpen Tim en ik elkaar beter dan ooit. Het heeft onze band zoveel sterker gemaakt.”