
Besluit
De Commissie van Onderzoek neemt haar besluit op grond van het advies dat in de trajectbegeleiding is opgesteld. Zij gaat na of de ouders en de school het eens zijn met het advies van de trajectbegeleiding. Als dat niet het geval is, volgt er opnieuw overleg.
Als er vanuit de trajectbegeleiding wel overeenstemming is met de ouders, maar de commissie heeft een andere mening, dan wordt dit met de ouders besproken.
Als ouder kun je een second opinion vragen als je het niet eens bent met het besluit van de Commissie van Onderzoek. Deze wordt uitgevoerd door een van de andere instellingen. Voor ouders zijn hieraan geen kosten verbonden. Ouders krijgen altijd informatie over hoe zij bezwaar kunnen maken tegen een beslissing.
Bezwaar
Gedurende dit traject kan het natuurlijk anders lopen dan jij wenst. Het is goed om te weten dat de stem van jou als ouder van groot belang is: jij kent je kind het beste!
Heb je het gevoel dat er in de loop van het traject iets misgaat, dan zijn er diverse mogelijkheden om bezwaar te maken. Je kunt een beroep doen op de klachtenprocedure van de instelling. En naast de eerder genoemde second opinion kun je je ook nog wenden tot de onderwijsconsulenten, de landelijke geschillencommissie Passend Onderwijs of zelfs de stap naar de rechter overwegen. Maar vaak is het al voldoende om de instelling zelf te benaderen en het probleem te bespreken.
Zie ook: overzicht Simea 'Wat als we het niet eens worden?'