Kinderen met bijkomende beperkingen komen steeds vaker in aanmerking voor een of twee Cochleaire Implantaten. De resultaten daarvan wisselen per kind, maar de meeste kinderen hebben er elk geval iets profijt van: ze horen omgevingsgeluid en er is vaak meer mogelijkheid tot contact. Bij enkele kinderen is geen resultaat te merken en een enkeling weigert het te dragen.
CI-teams hebben geen eenduidig beleid als het gaat om MG-dove kinderen. Je kunt altijd bij een ander CI-team te rade gaan, als een CI-team niet wil opereren, omdat men bijvoorbeeld te weinig resultaat verwacht. Het CI-traject is doorgaans gecompliceerder en langduriger dan bij alleen dove kinderen.
Kentalis deed met medewerking van de FODOK onderzoek naar ouderervaringen met CI bij MG-dove kinderen. De bijbehorende brochure Cochleaire implantatie bij dove kinderen met een bijkomende beperking is hier te lezen. Een artikel over dit onderzoek verscheen in het internationale tijdschrift Deafness & Education International Vol. 17, No. 4, December, 2015; pp. 219-230.