Ouders van dove en slechthorende kinderen
Soms zijn jongeren uit balans. Ook dove en slechthorende jongeren worstelen met allerlei problemen en beseffen soms niet dat ze hulp nodig hebben. Of ze weten niet waar ze hulp kunnen zoeken, waardoor zij vaak te laat de juiste hulp krijgen. Speciaal voor dove en slechthorende jongeren die (tijdelijk) niet lekker in hun vel zitten, ontwikkelde Deelkracht de nieuwe website PsyWel Jong (te vinden via psywel.deelkracht.nl). Op de nieuwe website vinden jongeren informatie, tips, adviezen en herkenbare ervaringsverhalen van jongeren zelf, over bijvoorbeeld de hulp die ze kregen.
GZ-psycholoog Nynke Dethmers en ervaringsdeskundige Anne Geerts zijn projectleden bij PsyWel Jong en vertellen waarom er de laatste tijd meer aandacht is voor mentaal welzijn, en waarom dit voor dove en slechthorende jongeren nog belangrijker is. Ze vertellen over het onderzoek dat onder DSH-jongeren is gedaan en hoe de website tot stand is gekomen.
Voor vragen van ouders en het delen van eigen ervaringen is op deze avond ook veel ruimte. Mogelijk zal ook een van de jongeren die op de website staan aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.
Wie is Nynke Dethmers?
Nynke Dethmers is één van de oprichters van Psywel (psychisch welbevinden), een programma dat psychisch welzijn en problemen bij dove en slechthorende kinderen en adolescenten monitort door middel van 2-jaarlijkse screening en gespecialiseerde behandeling. Ze is verbonden aan Kentalis, waar ze werkt als promovendus en onderzoek doet naar de stand van zaken van psychische problemen bij DSH-kinderen en jongeren. Tevens werkt ze als GZ-psycholoog bij Signis, school voor DSH-leerlingen in Amsterdam en is ze staflid van Deelkracht.
Wie is Anne Geerts?
Anne Geerts is sociaal werker. Ze is zelf doof en draagt een CI. Ze is bestuurslid van SH-Jong en raakte via die functie betrokken bij het project PsyWel van Deelkracht. Nadat ze had meegedacht over voorlichtingsproducten voor ouders en professionals werd ze deel van het projectteam van PsyWel Jong. Hiervoor heeft zij het vooronderzoek uitgevoerd en ze is betrokken geweest bij de vormgeving van de website. Ook is Anne sinds kort aandachtfunctionaris ervaringsdeskundigheid bij Deelkracht.
Sluit je ook aan bij deze infoavond op donderdagavond 14 maart 2024?
Meld je dan – uiterlijk dinsdag 12 maart – aan op infoavonden@fodok.nl