Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Infoavond online: Familie in Gebaren

30 mei 19:30 - 21:00

FODOK ONLINE INFOAVOND VOOR OUDERS 

De rijkdom van tweetalig opvoeden in NGT-NL
met Roos Wattel en Martine Wattel 

Als je als horende ouder opeens een doof kindje krijgt, komt er veel op je af. Vanuit de medische wereld krijg je heel veel informatie over gehoorhulpmiddelen. Vaak moet je als ouder zoeken naar informatie over NGT en dovencultuur, of ben je al zo overweldigd met alle informatie dat je daar niet naar op zoek gaat.

Als ouder maak je belangrijke keuzes voor je kind. Je wilt het allerbeste voor je kind. Het is dan belangrijk om alle informatie te verzamelen die je nodig hebt voor een volledige beeldvorming.

Familie in Gebaren ondersteunt ouders met dove en slechthorende kinderen met tweetalige opvoeding in NGT-NL en het informeren over dovencultuur. Er is vaak onduidelijkheid over wat tweetaligheid in NGT-NL nou precies is. Tijdens deze informatieavond geven we je een breed beeld mee van het maatschappelijke perspectief op doofheid en NGT en hoe dit invloed heeft op de keuzes die ouders maken. We geven je informatie over tweetalig opvoeden in NGT-NL en geven je tips mee hoe dit te realiseren. We willen je graag laten zien wat de rijkdom hiervan is!

Het doel van deze avond is jou meer kennis mee te geven over dovencultuur en NGT en hoe je dat kan integreren in het opvoeden van je dove/slechthorende kind. We zijn ook erg benieuwd naar jouw ervaringen in de trajecten die je hebt doorlopen met je kind. Er is voldoende ruimte voor vragen en interactie.

Wie is Roos Wattel?

Roos is de oprichter van IN Gebaren (waaronder Musea in Gebaren en Familie in Gebaren), toegankelijkheidsadviseur + maatschappelijk ondernemer.
Dove moeder van twee horende kinderen. 

 

 

 

Wie is Martine Wattel?

Martine is mede-oprichter van Musea in Gebaren en Familie in Gebaren, trainer en docent.
Dove moeder van een horend kind.  

 

 

Sluit je ook aan bij deze infoavond op donderdagavond 30 mei 2024?   

Meld je dan – uiterlijk dinsdag 28 mei – aan op infoavonden@fodok.nl  

  • Vermeld dan ook of je een tolk wenst en zo ja wat voor een.  
  • Deelname is gratis, maar je kunt natuurlijk ook lid of donateur van de FODOK worden – daarnaast zijn donaties altijd welkom.  
  • Kort van tevoren ontvang je de link naar de infoavond. 

Logo FODOK met onderschrift        logo In Gebaren

Gegevens

Datum:
30 mei
Tijd:
19:30 - 21:00
Deze website maakt gebruik van cookies
Annuleren