Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Infoavond online: Stilstaan bij verlies en rouw bij gehoorverlies binnen het gezin, met Marjan Haasnoot

26 september 19:30 - 21:00

FODOK ONLINE INFOAVOND VOOR OUDERS

Stilstaan bij verlies en rouw bij gehoorverlies binnen het gezin     
door Marjan Haasnoot – verlies- en rouwbegeleider

Als je als (beginnend) gezin geconfronteerd wordt met gehoorverlies, start je vaak met het zoeken naar informatie over gehoorverlies, hoortoestellen en andere hulpmiddelen. Bijna als vanzelf kom je in actie en ligt de focus op hoe jouw kind zo goed mogelijk kan leven met doofheid of slechthorendheid. Dat is ook zeker nodig!
Er is veel mogelijk en dus is er veel aan te pakken, te regelen en op te lossen. Echter, niet álles is op te lossen. Het leven met gehoorverlies kent terugkerende periodes of momenten van pijn en ongemak. Het is heel normaal om bij tijd en wijle door het leven heen heftige reacties van verdriet, frustratie of onmacht te ervaren. Het kan jou als ouder en daarmee ook jouw/jullie kind(eren) helpen deze periodes en gevoelens van pijn en ongemak te herkennen en te erkennen.

“Ieder kind/jongere is net zo uniek als dat ieders omgeving uniek is. Elk kind reageert anders op zijn/haar gehoorverlies. Het is aan ons, volwassenen, daar oog voor te hebben”

Verlies- en rouwbegeleider Marjan Haasnoot
Marjan ondersteunt bij verlies en rouw als gevolg van bijvoorbeeld overlijden, scheiding, ziekte of handicap. Als ervaringsdeskundige (doof met CI en hoortoestel) weet zij met oprechte en warme aandacht pijn en ongemak op een natuurlijke en laagdrempelige wijze bespreekbaar te maken. Zij heeft jarenlange ervaring in het werken met dove en slechthorende kinderen, jongeren en volwassenen en hun ouders.

Tijdens de infoavond deelt Marjan informatie over hoe de ontwikkelingsfasen van kinderen van invloed zijn op de beleving van gehoorverlies. Daarnaast legt Marjan uit welke reacties van rouw bij leven met doofheid en slechthorendheid op kunnen spelen. Ook vertelt zij wat een gezonde beweging is in een ‘levend verlies’-rouwproces en hoe jij daar als ouder voor jezelf en voor jouw gezin in kunt zorgen. Er is tijdens deze avond ook ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

Sluit je ook aan bij deze infoavond op donderdagavond 26 september 2024?  

Meld je dan – uiterlijk dinsdag 24 september – aan op infoavonden@fodok.nl 

  • Vermeld dan ook of je een tolk wenst en zo ja wat voor een.
  • Deelname is gratis, maar je kunt natuurlijk ook lid of donateur van de FODOK worden – daarnaast zijn donaties altijd welkom.
  • Kort van tevoren ontvang je de link naar de infoavond.
  • Meer informatie over Marjan en haar aanbod vind je op: https://marjanhaasnoot.wixsite.com/home/over-mij

Gegevens

Datum:
26 september
Tijd:
19:30 - 21:00
Deze website maakt gebruik van cookies
Annuleren