Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inclusie in de klas

1 juni 2023 19:30 - 21:00

Twee manieren om van de school een inclusievere omgeving te maken: de Inclusiemeter en de Supportgroep DSH, door: Annemiek Voor in ’t holt

Annemiek Voor in ’t holt (ervaren ambulant begeleider van DSH leerlingen) geeft een vervolg op de FODOK-infoavond van maart 2022.

Ze zal ons vertellen over de ‘inclusie-meter’ voor dove en slechthorende leerlingen die zij ontwikkelde. Dit is een vragenlijst die in kaart brengt hoe het gesteld is met de situatie in de klas voor DSH leerlingen. Door het nadenken over de vragen en er over in gesprek te gaan, wordt een leerkracht zich bewust van de gevolgen van een auditieve beperking voor het functioneren in de klas. Vragen over de eigen rol van de leerkracht en de vragen over medeleerlingen, directie, bestuur en ambulant begeleider geven handvatten voor concrete doelen in het begeleidingsplan om de klas steeds inclusiever te maken. Voor schoolsituaties waarin het niet altijd even gemakkelijk loopt, kan de Inclusie Ratingscale een steun in de rug zijn.

In de tweede helft van de avond herhaalt Annemiek de lezing die zij op de conferentie ‘Partners in verstaan’ in april 2023 heeft gegeven. Hoe kan een ambulant begeleider helpen om na een spreekbeurt van de leerling en een informatief gesprek over gehoorverlies iets te veranderen in de groep, waar een DSH kind echt iets aan heeft? Waardoor hij/zij ongemerkt de wind in de rug krijgt? Annemiek heeft in haar begeleiding een methodiek ontwikkeld om dit voor elkaar te krijgen: een supportgroep DSH! Hoe dit werkt vertelt ze ons op 1 juni.

En zoals gebruikelijk zal er veel ruimte zijn voor vragen, opmerkingen en eigen ervaringen van de deelnemers aan deze infoavond.

Deze informatieavond is zeker ook bedoeld voor ouders! Zij kunnen met deze informatie de professionals rondom hun kind meer bewust maken van de positie van hun DSH kind.

Graag tot donderdagavond 1 juni!

Aanmelden:
· uiterlijk 30 mei op infoavonden@fodok.nl;
· graag aangeven of en zo ja wat voor tolk je wenst;
· deelname is gratis, maar je kunt natuurlijk ook lid of donateur van de FODOK worden – daarnaast zijn donaties altijd welkom;
· kort van tevoren ontvang je de Zoom-link.

Gegevens

Datum:
1 juni 2023
Tijd:
19:30 - 21:00
Deze website maakt gebruik van cookies
Annuleren