
november 2021
Online-informatieavond
Online-informatieavond Nynke Dethmers (Kentalis), Mariëtte Spierings (Kentalis/Auris) en Renes Eikelboom (ouder) Mijn slechthorende of dove kind in balans Wat kan jouw kind helpen om psychisch in balans te blijven? En wat kun je doen als je merkt dat je kind uit balans raakt?
Meer weten »Online-uitwisselingsbijeenkomst
Ouders/verzorgers van kinderen met communicatief meervoudige beperkingen van 0 tot 15 jaar gaan met elkaar in gesprek.
Meer weten »Online-uitwisselingsbijeenkomst
Ouders/verzorgers van dove en ernstig slechthorende kinderen van 6 tot 12 jaar gaan met elkaar in gesprek.
Meer weten »Online-informatieavond
Online-informatieavond Remko Aaten (Kentalis) in samenwerking met een aantal mbo-studenten Wat kom je tegen als dove of slechthorende mbo-student? Remko en de mbo-studenten gaan met elkaar en de aanwezigen in gesprek over hun ervaringen in het mbo.
Meer weten »Online-uitwisselingsbijeenkomst
Ouders/verzorgers van dove en ernstig slechthorende kinderen/jongeren van 12 tot 18 jaar gaan met elkaar in gesprek.
Meer weten »Online-informatieavond
Online-informatieavond Lia van den Brink (AB’er Auris) Je jonge dove of slechthorende kind in een horende omgeving: waar let je op? Hoe kun je je jonge dove of slechthorende kind en zijn of haar omgeving helpen om het wederzijdse contact zo vanzelfsprekend mogelijk te maken?
Meer weten »december 2021
Online-uitwisselingsbijeenkomst
Online-uitwisselingsbijeenkomst Ouders/verzorgers van jongeren en volwassenen met communicatief meervoudige beperkingen van 15 jaar en ouder gaan met elkaar in gesprek.
Meer weten »maart 2022
Informatieavond met Annemiek Voor in ‘t holt: Wat krijgt jouw DSH-kind met hoortoestellen of CI’s mee in de klas?
Annemiek Voor in ’t holt zal ons met een paar simpele experimenten laten ervaren wat het betekent om als dove of slechthorende leerling te luisteren met achtergrondgeluid, dat immers altijd wel aanwezig is in de klas. Dove en slechthorende kinderen die vanuit de veilige omgeving van de peutercommunicatiegroep naar het regulier onderwijs gaan, moeten leren omgaan met geluid, dat zomaar van allerlei kanten kan komen. Behalve een tolk kan solo-apparatuur helpend zijn, maar dan moet je als kind wel leren…
Meer weten »april 2022
Informatieavond: Niet goed kunnen horen, hoe vermoeiend is dat?
Elisa Langen-van Leijenhorst vertelt over haar onderzoek naar vermoeidheid bij dove en slechthorende kinderen in het regulier basisonderwijs. Elisa is zelf slechthorend en werkt als ambulant begeleider, docent en ontwikkelaar bij Kentalis en bij Deelkracht. Iris Steijvers van Orselen is doof en zal over haar persoonlijke ervaringen met vermoeidheid vertellen, op haar werk en binnen haar familie. En zij zal haar tips delen over hoe daarmee om te gaan. Ambulant begeleiders in het regulier basisonderwijs pikken regelmatig signalen op van…
Meer weten »mei 2022
Fantastisch Verhalenfestival
Fantastisch Verhalenfestival voor dove en slechthorende kinderen Wie houdt er nu niet van verhalen? Ze voeren je mee naar plekken waar je nog nooit geweest bent. Ze kunnen spannend zijn, grappig, leuk of juist heel lief. De FODOK organiseert op zaterdag 14 mei 2022 een Verhalenfestival voor dove en slechthorende kinderen tot en met 12 jaar, hun ouders, broertjes en zusjes en natuurlijk hun opa’s en oma’s. Alle verhalen worden in NGT, NmG en in gesproken taal verteld. Dus niemand…
Meer weten »